Hotel Dubrovnik

Vaš hotel u srcu Zagreba

Ljudevita Gaja 1, PP 246, 10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 4863 555
rezervacije:+385 1 4863 500
seminari/kongresi:+385 1 4863 504
grupne rezervacije:+385 1 4863 505
marketing:+385 1 4863 909
EN HR
Zagreb Hotel city center

Gdje Odsjesti u Zagrebu?

Gdje odsjesti u Zagrebu?

U ljetnim mjesecima, Zagreb kao glavni grad Hrvatske mnogi turisti izbjegavaju u korist sunca, mora i pješčanih plaža kojima obiluje naš  Jadran. Međutim, ovaj grad na prvu dosadan u ljetnom periodu, itekako turistima može ponuditi više. Zagreb Vam može ponuditi pregršt zadivljujuće povijesti, inovativnu kuhinju, predivne zelene oaze za rekreaciju ili odmor, živopisni noćni život te sjajne hotele.

Unatoč povijest grada Zagreba koja datira preko 1000 godina, velik dio glavnog grada Hrvatske izgradio se u zadnjih 100 godina. To je zato što okolni kvartovi na raspolaganju imaju kombinaciju stare i nove arhitekture.

Mnogi turisti ne znaju da je Zagreb jedno od najboljih mjesta za posjetiti u Hrvatskoj, zemlji poznatoj po prekrasnim plažama uz blistavo i čisto Jadransko more. Zapravo je Zagreb jedinstveno mjesto, s obzirom na činjenicu da ima više muzeja po kvadratnom metru nego bilo koji drugi grad na svijet. Zanimljivo, zar ne?

Zagreb nije ništa manje nego zapanjujuć: neovisno šetate li preko 1000 godina starim djelom tzv. Gornjim gradom koji će Vas očarati slikovitim kamenim ulicama, srednjovjekovnim crkvama, predivnom arhitekturom ili poznatom Tkalčićevom ulicom prepunom kuća sa crvenim krovovima a u kojoj se vješto skrivaju mjesta za opuštanje i relaksaciju od gradske gužve. Ili se možete uputiti u noviji dio grada koji Vam nudi bezbroj kafića, restorana, atrakcija koje se isprepliću s mješavinom novo baroknih i art-deco zgrada i naravno poznatih parkova za relaksaciju gdje će Vas zelene oaze naprosto natjerati na predah od razgledavanja grada, a ima li išta ljepše od zelenila usred vrućine gradskog asfalta?

Ovo je savršen, neotkriven grad u kojem se možete izgubiti i istraživati: izvrsnu glazbu, najbolju hranu, puno povijesti i dovoljno umjetnosti da metropole poput Rima izgledaju dosadno.

Dolazite li u Zagreb poslovno? Ili samo na odmor sa obitelj? Tražite li najbolji hotel u Zagrebu koji će Vam olakšati Vaš boravak? Sva navedena pitanja, utjecat će na odabir kvarta u Zagrebu koji je najbolji za Vaš boravak. Bolje razumijevanje zagrebačkih kvartova presudno je pri odluci gdje odsjesti u Zagrebu.

Glavni grad Zagreb je skriven je dragulj Europe. Zagreb kombinira izvrsnu hranu, izvanrednu arhitekturu i puno kulture. Zagreb ljeti ima sezonske festivale, a zimi božićne tržnice i štandove.

Najbolje mjesto za  boravak je upravo u centru grada. Jelačićev trg je najprometnije područje, pa bi boravak ovdje bio najbolji izbor ako želite biti u centru svih zbivanja!

Nadalje navedena turistička područja daleko su najpopularnija i najprikladnija jer su upravo ona smještena u središtu svih živahnih zbivanja. Naravno, postoji i mnogo drugih mjesta u kojima možete odsjesti u Zagrebu ali ovo su ona u kojima ćete najviše željeti boraviti.

Uz mnogo hotela na raspolaganju koji odgovaraju svih budžetima i stilovima, Zagreb je visoko na listi najpovoljnijih europskih destinacija.

Postoji izbor boravka u povijesnoj gradskoj jezgri i udaljenosti samo nekoliko minuta hoda od brojnih glavnih atrakcija: Gornjeg grada, crkve sv. Marka i zagrebačkoj katedrali. Kao što smo već naveli, ne propustite živahnu Tkalčićevu ulicu pogodnu za pješake ispunjenu izvrsnim kafićima i restoranima na pločniku te Donji grad; poznata Ilica, prepuna brojnim povijesnim zgradama, mnogim znamenitostima, zanimljivim trgovinama, muzejima i restoranima.

Na ovom području dostupan je niz hotela, uključujući i onaj najvidljiviji, hotel Dubrovnik u Zagrebu, lociran na glavnom gradskom trgu. Izvrsno mjesto za boravak, centar je živahno i užurbano mjesto. Takozvano srce grada, u kojem se svašta događa i u kojem možete doživjeti onaj „pravi Zagreb“. Lociran u srcu Zagreba, Hotel Dubrovnik je izvrstan odabir za one koji traže ugodan i udoban boravak sa osiguranim i snimanim parkingom a nalazi se u blizini barova, restorana te muzeja.

Prometna infrastruktura je odlično povezana i umrežena, tako da ne morate brinuti o povezanosti s bilo kojom lokacijom gdje god se Vi nalazili u Zagrebu. Javni prijevoz u Zagrebu uključuje tramvaje i autobuse, koji su i više nego pristupačni cijenom i laki za korištenje i snalaženje.