Hotel Dubrovnik

Vaš hotel u srcu Zagreba

Ljudevita Gaja 1, PP 246, 10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 4863 555
rezervacije:+385 1 4863 500
seminari/kongresi:+385 1 4863 504
grupne rezervacije:+385 1 4863 505
marketing:+385 1 4863 909
EN HR

Advent u Zagrebu 2023

Ova 2020. godina zasigurno će ostati u sjećanju kao nepredvidiva i izazovna godina za mnoge.
Na sreću svih nas, uskoro joj se bliži kraj, početak prosinca je iza ugla, anjime započinje i najčarobnije doba godine – Advent u Zagrebu!

Nema sumnje da ga svi s nestrpljenjem iščekuju, no glavno pitanje i dalje brine mnoge – hoće li se ili neće održati tradicionalno i ove zime?
Iako smo svi svjesni trenutne situacije s globalnom pandemijom, vjerujemo da u svima postoji barem tračak nade da ćemo se moći makar na trenutak opustiti u periodu koji je pred nama.

Advent u Zagrebu bit će održan, no uz strogo pridržavanje izrečenih mjera.
Svjesni smo činjenice da neće biti kao prijašnjih godina. Nedostajati će nam gužve i zadržavanje na kućicama, redovi za hranu ili fotografiranje, turisti s raznih krajeva svijeta, koji nam iz godine u godinu daju povjerenje da najljepši period godine provedu upravo u Zagrebu.

No, vjerujemo da će uživanje u šalici tople čokolade, kuhanog vina te u našoj domaćoj hrani čiji se miris pomiješan s hladnim zrakom širi cijelim gradom stvoriti onu posebnu, prazničku atmosferu te sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Radeći u Hotelu Dubrovnik, uvijek nam postane toplo oko srca, vidjevši sva ta nasmijana i rumena lica kako prolaze pored hotela, nošeni valom dobre, prazničke energije.

Svjesni smo da će ove godine posjećenost biti manja nego što smo očekivali, a sukladno tome i poznate lokacije poput glavnog trga, parka Zrinjevca ili Tomislavca morat će se prilagoditi novonastalim uvjetima u skromnijem izdanju nego prijašnjih godina. Jedno je sigurno, božićni duh nikoga ne može ostaviti ravnodušnim te se nadamo da
će nam on pomoći barem na trenutak opustiti se; u nešto skromnijim uvjetima i s najužim krugom prijatelja i obitelji.

Vjerojatnost da ćemo ove godine viđati više maski od simpatičnih božićnih kapa je velika, no ako je to najgora stvar koja nas može zadesiti, neka bude, ali samo ove godine!

Dragi naši gosti i prijatelji, sretne blagdane želi Vam osoblje Hotela Dubrovnik, vidimo se uskoro!